Oude Academiegebouw tussen moderne universiteitsgebouwen Zernike

groningen-zernike-400 jaar-2Tussen de hypermoderne universiteitsgebouwen op het Zernikecomplex wordt een replica van het oude Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen gebouwd. Daar is het feest van 14 t/m 25 mei. Opa Rugger, die stevig gelooft in de wetenschap, viert zijn vierhonderdste verjaardag met een diner. Iedereen is van de partij, van tante Aletta tot oom Heijmans en oom Zernike. Maar terwijl de hele familie vrolijke sketches opvoert, strooit kleinzoon Oscar roet in het eten…

In deze komische muziektheatervoorstelling brengt Tom de Ket (Drentse Bluesopera, De Verleiders) de geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen en wetenschap aan het licht. Samen met een bekende cast toont hij in deze grootse spektakelvoorstelling de relatie tussen de RUG en de inwoners van stad en ommeland. Groots, omdat er speciaal voor Voor Eeuwig een arena wordt gebouwd op de Zernike Campus in Groningen, met een spectaculair decor van Ko van den Bosch, een tentoonstellingsruimte en tribunes in de openlucht. De muziek komt van niemand minder dan Rob Klerkx (drummer Moke) en Remko Wind (Drentse Bluesopera).

De theatervoorstelling Voor Eeuwig is een co-productie van de Rijksuniversiteit Groningen en het Noord Nederlands Toneel en is onderdeel van het feestprogramma ter ere van het 400-jarig bestaan van de RUG. Voor Eeuwig is tien dagen lang te zien tussen de bijzondere gebouwen van de Zernike Campus: Linnaeusborg, Bernoulliborg en de toekomstige Energy Academy. Een prachtig uitgangspunt voor het decor.

Bron: Rijkuniversiteit Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *