Oude Noordzeebrug gesloopt

groningen-de-hoogte-noordzeebrug-sloopwerkzaamheden-2Met militaire precieze is in het weekend van 10 oktober de oude Noordzeebrug succesvol gesloopt. Dag en nacht is de aannemer Van Spijker en sloopbedrijf Van der Wal ermee bezig geweest. Het geluidsoverlast voor de omgeving is gelukkig meegevallen.

De aannemer had zaterdagnacht helaas te kampen met defecten in materieel ( beton en staal harder dan verwacht), waardoor zondag extra materieel is ingezet. Maandagochtend 12 oktober omstreeks 01.00 uur was de brug succesvol gesloopt. De vaarweg is 2,5 uur later open gegaan ( was 06.00 uur) dan gepland vanwege opruimwerkzaamheden. Om 08.30 uur is de vaarweg weer open gegeven voor scheepvaartverkeer. E.e.a. heeft in goed overleg met Rijkswaterstaat plaats gevonden.

 

Omgeving
Er zijn geen klachten binnen gekomen over geluidsoverlast. Omwonenden hebben – in de wijde omtrek van de Noordzeebrug – een schrijven ontvangen over de werkzaamheden in o.a. de nachtelijke uren. Groot voordeel was dat de wind goed stond, van de woonwijk af!

Najaar
Recentelijk is de betonstort van het tweede gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug afgerond. De aannemerscombinatie Oosterhof Holman/Van Spijker concentreert zich dit najaar op de verdere afwerking van de nieuwe brug en de reconstructie van de omgeving en het fietspad. Zo wordt er gewerkt aan de aanleg van nieuwe aansluitingen vanaf de Bedumerweg, de aanleg van het fietspad en de verdere afronding van de op- en afritten nabij Noorderhoogebrug. Dit betekent dat – met name in de maand oktober en november – er nog hinder zal zijn voor wat betreft omleidingen en geluidshinder. De verwachting is dat eind 2015 de hele infrastuctuur voor dit project Noordzeebrug/Bedumerweg gereed is.

Foto: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *