Ouders Petteflet delen verdriet op bijeenkomst

Jeugdsportfonds-6425Zo´n honderd ouders bezochten maandagavond de bijeenkomst op basisschool De Petteflet over de moord op de 10-jarige tweeling Marijn en Jasper, leerlingen van deze school.

Beide jongens werden met hun 2-jarige halfbroertje Seth omgebracht door hun vader op een bungalowpark in Schoonloo. De 47-jarige vader pleegde daarna zelfmoord. 

De bedoeling van de bijeenkomst was om het verdriet te delen. Namens de gemeente Groningen was wethouder en locoburgemeester Dig Ishta aanwezig om de mensen een hart onder de riem te steken. De wethouder zegde erg onder de indruk te zijn van de bijeenkomst.

De man wijst in die brief met de beschuldigende vinger naar de moeders van de kinderen. Ook noemt hij zakelijke problemen als aanleiding van zijn daad. Maar door de regels heen is te lezen dat wraak op de moeders zijn grootste motief was.

Hij had veel verstand van de ICT sector, maar wilde zich ook op andere gebieden laten gelden. Daarin maakte hij zich niet populair. “Onaangenaam, uiterst dominant en eigenwijs”, zijn enige omschrijvingen van de kindermoordenaar.

Foto archief: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *