Overlast door gladheid houdt aan

De gladheid door de aanhoudende ijzel heeft ook de komende dagen gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Groningen.

Strooirondes
De afgelopen dagen is hard gewerkt om de hoofdroutes in de gemeente begaanbaar te krijgen. Gisteravond, vannacht en vandaag zijn 24 strooiwagens uitgereden om deze wegen te voorzien van een nieuwe laag strooizout. Het gaat om in totaal 800 kilometer weg. Er is ongeveer 650 ton zout gestrooid. Afgelopen dinsdag is de zoutvoorraad weer aangevuld met 500 ton. Donderdag komt er nog eens 500 ton binnen. In totaal werken er 100 mensen in de winterdienst.

Rest van de week geen inzameling afval
De rest van de week is er geen afvalinzameling. De prioriteit ligt op de bestrijding van de gladheid. Groene en grijze containers, ondergrondse afvalcontainers, glas-, papier-, en kledingcontainers worden niet geleegd. De inhaalronde voor de grijze container is volgende week: de grijze container kan dan aan de weg gezet worden op de dag dat de groene container aan de beurt zou zijn. De groene containers worden volgende week daardoor niet opgehaald. In Zilvermeer, Drielanden, Ruischerwaard, Starkenborgh en Euvelgunne zijn vandaag (woensdag) de papierkliko’s niet geleegd. Op woensdag 27 januari is de inhaalronde.

Afvalbrengstations
De afvalbrengstations aan de Duinkerkenstraat en Electronstraat zijn vandaag wel open. Daar kunnen inwoners gratis hun vuilniszakken en oude kerstbomen naartoe brengen. Bij de afvalbrengstations is ook gratis strooizout verkrijgbaar. Neem wel een eigen emmer of plastic zak mee om zout het in te doen. Of de afvalbrengstations morgen 7 januari ook open zijn, is nog niet bekend.

Foto: Fred van Maurik

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *