Overval cafetaria in Opsporing Verzocht


Op dinsdag 7 april besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de overval op een cafetaria aan de Helper Weststraat in Groningen. Bij de overval werd geld weggenomen. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond waarop de verdachte is te zien.

Wat is er gebeurd
Op donderdag 26 februari rond 21.40 uur kwam een gewapende overvaller de snackbar binnen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en deed een greep in de kassa. Vervolgens verliet de overvaller de snackbar en vluchtte in de richting van de Helper Westsingel/Jullensstraat. De politie startte direct een zoekactie, daarbij werd ook burgernet ingezet. Dit leidde tot op heden niet naar de dader. De verdachte droeg een bivakmuts en sprak Engels. Uit een spraakanalyse, uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag, blijkt echter dat de verdachte mogelijk een Nederlandstalige achtergrond heeft.

Tips
In de uitzending worden beelden van de verdachte getoond. Er zijn bewakingsbeelden waarop de overvaller te zien is vlak voor hij de snackbar naar binnen gaat. Hij had toen nog geen bivakmuts op. Herkent u de verdachte of heeft u meer informatie over de overval? Bel dan met de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan via 0800-7000

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *