Overvaller taxichauffeur aangehouden

Protest gaswinning-5230-bewerktDe politie heeft woensdag een 20-jarige man een 17-jarige vrouw, beide inwoners van Groningen, aangehouden op verdenking van de beroving van een taxichauffeur. Deze beroving vond woensdagnacht rond 03.00 uur plaats op de Froukemaheerd. De 25-jarige taxichauffeur kreeg het verzoek om naar de Froukemaheerd te komen voor een rit.

Op het moment dat de taxi stopte op de Froukemaheerd kwam een gemaskerde man uit de bosschages met in zijn hand een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man eiste geld van de chauffeur. Er ontstond een kort handgemeen, waarna de verdachte er vandoor ging.

Het politie-onderzoek leidde naar beide verdachten, waarna deze op last van de officier van justitie zijn aangehouden. De vrouwelijke verdachte wordt vrijdag 7-8-2015 voorgeleid aan de rechter-commissarris. Omdat uit het politie-onderzoek duidelijk werd dat de mannelijke verdachte niet betrokken is geweest bij de beroving is hij vrijdagmorgen in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de onbekende mannelijke verdachte wordt voortgezet.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *