Patiënt met verdenking op Ebola opgenomen in UMCG

UMCG Groningen-4855Vandaag wordt in het UMCG een patiënt opgenomen met een verdenking op Ebola. De patiënt wordt opgenomen op een speciale verpleegafdeling die gereed is gemaakt voor de opvang van patiënten met (verdenking op) Ebola en andere virale infectieziekten.

Om uit te sluiten dat de patiënt is besmet met Ebola worden er specifieke testen uitgevoerd in het UMCG en in de referentielaboratoria in het Erasmus MC en in Hamburg. Naar verwachting zijn de uitslagen hiervan zaterdagavond 27 juni bekend.

De medische staf en verpleging van het UMCG zijn voorbereid op en getraind voor de opvang van patiënten met (verdenking op) Ebola. Tijdens de verpleging van deze patiënt is er voor andere patiënten, bezoekers en medewerkers geen risico op besmetting.

Het UMCG is samen met het Erasmus MC en het LUMC aangewezen als centrum voor de opvang van patienten met (verdenking op) Ebola. In het afgelopen jaar zijn medewerkers hiertoe getraind en zijn er op de afdeling bouwkundige en isolerende maatregelen getroffen.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.