Pegida en Groningen Tolorant demonstraties

Twee gescheiden demonstraties in het centrum van Groningen vandaag en wel van Pegida en Groningen Tolerant. Toen we op de Vismarkt arriveerden werden een aantal jongeren voor aanvang van de demonstratie aangehouden. Zij waren in het bezit van een boksbeugel en vuurwerk maar hadden niets met de demonstratie te maken, laat de politie weten.

Voor de demonstratie van Pegida waren naar schatting slechts veertig tot vijftig personen afgekomen. Pegida is volgens hun website een beweging, die vrij van elke ideologie de huidige politieke en sociale problemen wil aanpakken. Pegida wil een eind maken aan het opnemen van vluchtelingen. Op hun site zijn al hun standpunten te vinden.

Meer foto’s van FocusGroningen.

Op de tegendemonstratie, Groningen Tolorant op de Grote Markt, waren zeker driehonderd mensen afgekomen die een tegengeluid lieten horen. Hier zijn vluchtelingen welkom.

Na diverse toespraken trokken beide demonstraties gescheiden door de binnenstad. Er waren enkele confrontaties met een groep anti-fascisten onder meer op het Gedempte Zuiderdiep. Politieagenten te paard grepen in om een confrontatie met de Pegida aanhangers te voorkomen.

Via een woordvoerder liet burgemeester Peter den Oudsten weten tevreden te zijn over het verloop van de demonstraties.

Foto’s: FocusGroningen, video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *