Peter den Oudsten beëdigd als burgemeester

_MG_9023Vanmiddag, 6 januari, is Peter den Oudsten als burgemeester en mogelijk de laatste burgemeester van de stad Groningen geïnstalleerd.

In een bijzondere raadsvergadering beëdigde commissaris van de Koning Max van den Berg de burgemeester. Onder de aanwezigen vele prominenten waaronder de oud-burgemeesters Peter Rehwinkel en Hans Ouwekerk, Wilma Manschot en Bernard Wientjes.

Tussen de toespraken door een muzikaal intermezzo door Marlene Bakker en Reinout Douma.Na een toespraak van Emme Groot, burgemeester van Delfzijl, werd de ambtsketen door loco-burgemeester Ton Schroor over de schouders van de nieuwe burgemeester omhangen.

Den Oudsten is oud burgemeester van Enschede en volgt Ruud Vreeman op. Ook vandaag bevestigde Den Oudsten een burgemeester te willen zijn dicht bij de samenleven. ‘Ik wil onderdeel zijn van die samenleving’

In zijn toespraak ging de burgemeester in op de aardbevingsproblematiek en de economische impact hiervan. Hij hoopt op een goede samenwerking in de provincie om de kansen van de regio te vergroten.

Foto’s: Siebrand Wiegman & Feiko van der Veen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *