De Petteflet vraagt advies aan school broertjes Zeist

School Petteflet-7841Basisschool De Petteflet heeft dinsdag advies gevraagd aan de Kerckeboschschool in Zeist, de school van de broertjes Ruben en Julian die in mei door hun vader om het leven werden gebracht. De twee scholen hebben contact gehad om ervaringen uit te wisselen, zegt de GGD in Groningen. 

Op basisschool De Petteflet wordt dinsdag de draad weer opgepakt. Op advies van de GGD en Slachtofferhulp wordt er weer gewoon les gegeven, zo meldde een woordvoerster van de school dinsdag. Voor kinderen die daar behoefte aan hebben, is er opvang aanwezig.

Zowel onder de leerlingen als de leerkrachten is de verslagenheid groot, aldus de zegsvrouw van de school. Er wordt overwogen een speciale herdenkingshoek voor de tweeling Marijn en Jasper in te richten. Ook over een herdenkingsbijeenkomst wordt nog gepraat. De school wil daarover eerst met de moeder van de jongetjes overleggen. Zowel maandag als dinsdag is er contact geweest tussen de schooldirecteur en de moeder.

School Petteflet-7842Dinsdag is er de hele dag een medewerker van de GGD op de school aanwezig om kinderen op te vangen. Ouders die behoefte hebben aan hulp kunnen ook een beroep doen op de GGD of Slachtofferhulp.

Foto: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *