Plannen rond nieuwe Kattenbrug krijgen vorm

Architectenbureau Korth Tielens uit Amsterdam gaat de nieuwe brug in het verlengde van het Gedempte Kattendiep ontwerpen. De gemeente legt de brug aan om in de toekomst de nieuwe busroute aan deze kant van de binnenstad mogelijk te maken. Daarnaast wordt de directe omgeving heringericht en daarmee aantrekkelijker, toegankelijker en meer geschikt voor verblijf. 

De nieuwe brug is noodzakelijk zodat de bussen medio 2019 over de Diepenring kunnen. Daarmee ontstaat een soepele en vlotte busroute aan deze kant van de binnenstad. Behalve de aanleg van de brug wordt ook de directe omgeving heringericht.

Daarmee verbeteren we de toegankelijkheid en komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de kades van het Schuitendiep waar meer mogelijkheden komen voor verblijf. Ook maken de aanpassingen het mogelijk auto- en fietsverkeer tussen de nieuwe brug en de Steentilbrug beter in te richten. De situatie op de Steentilbrug wordt daarmee veiliger en het verkeer rijdt vlotter door. Dat zorgt bovendien voor een aantrekkelijke aanlooproute naar de binnenstad langs beide zijden van de Diepenring.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *