Plannen voor nieuwe scholen in Ebbingekwartier en Oosterparkwijk

Henk TammensGemeente Groningen en schoolbestuur Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2) hebben de handen ineen geslagen voor twee nieuwbouwplannen. Er ligt een plan voor het Ebbingekwartier met een nieuwe locatie voor de Borgmanschool met kinderopvang. Daarnaast hebben partijen plannen voor nieuwbouw op de Treslinghuislocatie in de Oosterparkwijk. Dan gaat het om een nieuw onderkomen voor de Siebe Jan Boumaschool, kinderopvang en zo mogelijk appartementen. 

Ebbingekwartier
Ebbingekwartier in de wijkDe Borgmanschool in het centrum kijkt al jaren uit naar nieuwbouw maar tot nu toe was er geen geschikte en betaalbare locatie te vinden. Eind vorig jaar stelde de gemeenteraad geld beschikbaar om opnieuw onderzoek te doen. De hoek Bloemstraat/Boterdiep in het Ebbingekwartier kwam daar als meest aantrekkelijke optie voor schoolbestuur O2G2 en gemeente uit naar voren. In datzelfde onderzoek bleek ook dat twee scholen van elk 450 leerlingen, één op het Ebbingekwartier en één in de Oosterparkwijk, haalbaar is. De Siebe Jan Boumaschool verhuist daarom naar een plek die beter geschikt is voor de school in de Oosterparkwijk. Onderwijswethouder Schroor is blij met deze ontwikkeling: “Ik vind het mooi dat we nu, na jaren van ideeën ontwikkelen, doorpakken door twee moderne scholen te gaan bouwen.”

Treslinghuislocatie

Treslinghuis in de wijkOp de locatie van het Treslinghuis komt een school met daarboven mogelijk appartementen. De huidige functies van het Treslinghuis krijgen een plek in de nieuwbouw of in een van de vrij komende gebouwen in de buurt.

Bron: Gemeente Groningen
Foto: Henk Tammens

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *