Politie handen vol aan trio

Cellencomplex politie-2De politie heeft maandagmiddag de handen vol gehad aan een vervelend trio in de binnenstad van Groningen. Een 19-jarige Ossenzijl werd twee keer aangehouden voor meerdere misdrijven.

Bedreiging van klant in supermarkt
Omstreeks 13.30 uur reageerden agenten op een melding van een ruzie in een supermarkt aan het Akerkhof in Groningen. Het bleek dat een 56-jarige klant uit Hoogezand de 19-jarige had aangesproken op zijn luidruchtig gedrag. De jongeman pikte het niet en bedreigde de 56-jarige Hoogezandster met geweld. De bedreiger ging er daarna met twee vrienden vandoor. Personeel van de supermarkt belden de politie en gingen achter het trio aan. Gewaarschuwde agenten konden de amokmaker op de Coehoornsingel aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij moest mee naar het politiebureau. Het bleek dat de twee andere personen zich niet schuldig hadden gemaakt aan de bedreiging. Na verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten. De 45-jarige klant deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal van drank
Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding van de diefstal van drank uit een slijterij aan de Vismarkt in Groningen. Twee mannen en een vrouw waren er met een gestolen krat bier vandoor gegaan. Op basis van goede signalementen troffen agenten het trio in de Kleine Pelsterstraat aan. Ze waren in het bezit van het krat bier. Het bleek hetzelfde trio die eerder die middag al betrokken waren geweest bij de bedreiging. Voor de agenten was de maat nu vol. Het trio moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De eigenaar van de slijterij deed aangifte. Ook werden bewakingsbeelden veiliggesteld. Tijdens het transport naar het politiebureau vond de 19-jarige verdachte het nodig om de agenten met de dood te bedreigen. De agenten deden aangifte. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”A kerkhof, Groningen{}1-default.png|kleine pelsterstraat, Groningen{}1-default.png|Coehoornsingel, Groningen{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Bron: Politie Groningen
Foto: Google Sreetview

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *