Politie houdt laptopdief aan

er_photo_179638_52De politie heeft afgelopen vrijdag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor laptopdiefstal uit een studentenpand in Groningen Zuid. De man viel door de mand, omdat de laptop voorzien was van een geavanceerd, door de politie geplaatst, volgsysteem.

De 29-jarige inbreker forceerde een raam en nam de laptop donderdagnacht mee naar zijn woning. De computer stond in een studentenpand waar de afgelopen maanden vaker laptops werden gestolen. Om die reden was er een volgsysteem gekoppeld aan de laptop. Op basis van het signaal dat de door de politie geprepareerde laptop afgaf wisten de agenten de man korte tijd later aan te houden in zijn woning. De bewuste laptop en twee andere computers werden daarbij aangetroffen.

De politie stelt op dit moment een vervolgonderzoek in naar de verdachte. Zij kijkt daarbij of de man voor nog andere strafbare feiten in aanmerking komt. De andere computers worden daarbij ook bekeken. Het proces-verbaal wordt daarna ingestuurd naar het openbaar ministerie voor verdere behandeling.

Bron: Politie Groningen
Foto: apple.com

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *