Politie neemt afstand van berichtgeving RTV Noord

Voetbal supporters-8654De politie Noord-Nederland neemt afstand van het onjuiste bericht op de site van RTV Noord. Hierin stelt RTV Noord dat de politietop interne adviezen heeft genegeerd om aanhangers van Olympique Marseille te weren uit de binnenstad. Diverse bronnen rondom de politie zouden dat hebben gezegd. De politie heeft de burgemeester van Groningen geadviseerd de aanhangers te concentreren in de Poelestraat. Bij dit advies zijn alle plussen en minnen afgewogen op basis van de beschikbare informatie en rekening houdend met diverse geluiden.

Optreden tegen rivaliserende groepen
De politie heeft donderdagmiddag in het centrum van de stad moeten optreden tegen rivaliserende groepen supporters van FC Groningen en Olympique Marseille. Door onder andere de inzet van de Mobiele Eenheid kon een confrontatie tussen de groepen worden voorkomen. De politie hield twee Franse supporters aan voor openlijk geweld en belediging. Bij de ongeregeldheden raakte een vrouw licht gewond door vuurwerk en ook twee agenten raakten licht gewond.


Twee aanhoudingen
Groepen voetbalsupporters probeerden donderdagmiddag in het centrum van Groningen elkaar op te zoeken. Daar zorgde een deel van hen voor de nodige onrust. Ze gooiden onder meer met terrasstoelen, vuurwerk en glaswerk op de Grote Markt. Door de inzet van onder andere de Mobiele Eenheid (ME), ondersteund door honden en paarden, kon een confrontatie tussen beide groepen worden voorkomen. Een snel herstel van de openbare orde kreeg voorrang boven het aanhouden van grote groepen supporters om de zaak niet verder te laten escaleren.

Onder politiebegeleiding zijn de supportersbussen naar het stadion begeleid. De politie hield twee Franse supporters aan voor openlijk geweld en belediging. Een van hen, een 27-jarige Fransman, wordt vandaag voorgeleid en zit nog vast. De camerabeelden gemaakt in de Groninger binnenstad worden beschikbaar gesteld aan de Franse autoriteiten en voetbalclub.

Foto: Siebrand Wiegman, Video compilatie:  Marcel klip (YouTube)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *