Politie waarschuwt ondernemers voor overvallen

De politie wordt de laatste maand geconfronteerd met meerdere overvallen. Drie videotheken en een Vietnamese winkel waren het doelwit. De overvallen worden gepleegd in winkels met weinig personeel.

Stoppen
De politie wil de recente overvallen direct stoppen. Voor de politie heeft de aanpak van overvallen en straatroven een hoge prioriteit. Alle middelen die noodzakelijk zijn om te voorkomen dat er nieuwe overvallen plaatsvinden en die leiden tot de aanhouding van verdachten worden gebruikt. Er zal extra worden gesurveilleerd in uniform en in burger. Hierbij worden YouTube, Burgernet en Facebook volop ingezet. Ook worden alle afdelingen ingezet bij de aanpak van de overvallen.

Alertheid
Ook vraagt de politie ondernemers en inwoners van de Korrewegwijk en de Nieuwe Ebbingestraat extra alert te zijn en bij verdachte situaties altijd contact op te nemen. Een alerte houding van het winkelpersoneel en/of winkelend publiek zijn ook van belang. “Elk telefoontje over afwijkende situaties of verdacht gedrag kan ons helpen bij de aanpak en bijdragen om boeven te vangen. De politie is voor dreigende en heterdaadsituaties bereikbaar op het telefoonnummer 1-1-2. Voor minder acute zaken is de politie bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Alarmnummer 1-1-2: altijd gratis bereikbaar
Zelfs wanneer je beltegoed op is, kan je altijd 112 bellen. Ook in telefooncellen is 112 altijd te bereiken zonder dat je hoeft te betalen.

‘Pak de overvaller. Pak je mobiel’
De politie kan de overvallen niet alleen stoppen. De ogen van alle Nederlanders zien samen nóg meer. Daarom roepen we iedereen op mee te helpen overvallers te pakken. Ben je getuige van een overval of een verdachte situatie? Zorg dan altijd eerst voor je eigen veiligheid. Pak dan je mobiel om te filmen of fotograferen. Bel vervolgens 1-1-2 en neem contact op met de politie.

Bron: Politie

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *