Politie zet video openlijke geweldpleging online

Binnenstad bij nacht-2937De politie zoekt getuigen van een in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november 2013 gepleegde openlijke geweldpleging in het centrum van Groningen. Hierbij werd een destijds 22-jarige inwoner van Groningen ernstig mishandeld. De beelden werden een aantal weken getoond waarbij de verdachten onherkenbaar in beeld werden gebracht. Daarop kwamen geen reacties. De verdachten zijn nu herkenbaar in beeld gebracht. 

Samen met enkele stapmaatjes verliet de Groninger een café aan de Peperstraat nadat hij daar woorden kreeg met een onbekende man. Deze onbekende man vertrok hierop samen met een vriend direct uit het café. Buiten renden ze op het slachtoffer af. Deze vluchtte via de Peperstraat, Poeleplein en Poelestraat linksaf de Oosterstraat in. In de Oosterstraat liep de 22-jarige bijna gelijk rechtsaf een doodlopende steeg in, die achter hotel ‘De Doelen’ uitkomt. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer aan het eind van de steeg staat te wachten waar even later zijn beide achtervolgers ook arriveerden en hem beginnen te slaan en te schoppen. De 22-jarige valt hierna op de grond waarna de verdachten doorgaan met slaan en schoppen.

Vervolgens komen 3 stapmaatjes van het slachtoffer en een 2e vriend van de onbekende man, gekleed in bodywarmer, op het vechtende trio af. De vrienden van het slachtoffer proberen de partijen te scheiden maar uiteindelijk schopt ook de 2e vriend van de onbekende man het slachtoffer.

Uiteindelijk wordt iedereen uit elkaar gehaald en komt een 3e vriend van de onbekende man erbij. Deze duwt zijn drie vrienden weg die zich agressief blijven gedragen. Deze 3e vriend heeft niet geslagen en geschopt maar juist geholpen de vechtpartij te stoppen door zijn vrienden bij het slachtoffer weg te duwen.

Een door de politie in de omgeving ingestelde zoektocht naar de dader bleef zonder resultaat. Een beveiligingscamera in de steeg maakte beelden van de verdachten. Deze zijn te zien op de in dit artikel ingesloten video van de Politie te zien.

Vragen
Bent u 1 van deze verdachten, kent u de verdachten, bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over deze openlijke geweldpleging, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *