Politie zoekt getuigen van straatroof

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten van een straatroof in de Stad Groningen. De straatroof werd zondagnacht 13 januari in de Plantsoenbuurt gepleegd.

Wat was er gebeurd?
Een 25-jarige fietsster uit Groningen werd rond 02.00 uur op de kruising Oranjesingel met de Nassaulaan in Groningen benaderd door twee mannen. Toen zij één van de mannen wilde passeren, trok een man hard aan haar tas. De tas knapte vervolgens af, waarna de mannen er met haar eigendom(men) vandoor gingen. De vrouw zette nog de achtervolging in. Beide straatrovers wisten te ontkomen. Hierop waarschuwde het slachtoffer de politie via het landelijk alarmnummer 1-1-2. Met een politiehond werd de omgeving van het Noorderplantsoen doorzocht. De hond trof in bosjes de weggenomen tas aan. De forensische opsporing stelt een onderzoek in naar sporen in of aan de tas. Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan.

Aanhouding
Later in de nacht kon de politie een 35-jarige verdachte voor deze beroving aanhouden. Na onderzoek kon blijken dat hij niet een van de daders was. Hij werd in vrijheidgesteld.

Signalementen
Na onderzoek beschikt het roofcoördinatieteam van beide straatrovers over de volgende signalementen;

dader 1:
Blanke man, een gezet postuur, ongeveer 1.80 meter lang, tussen 25 en 35 jaar oud. De man had donkerblond kort gemillimeterd haar. Hij had een opvallend stevig gezicht en was gekleed in een donkerkleurige jas.

dader 2:
man die was gekleed in donkere kleding.

Uw informatie
De politie wil graag in contact komen met mensen die aanslaan op de signalementen, iets gezien of gehoord hebben of wat weten wat mogelijk verband houdt met dit incident. Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Bron: Politie Groningen
Foto: Siebrand Wiegman.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *