Politiecontroles leiden tot aanhoudingen en bekeuringen

politieauto-1Bij diverse controles in het noordelijke gedeelte van Groningen heeft de politie woensdag zeker tien aanhoudingen verricht en diverse bekeuringen uitgedeeld. De politie is tevreden over het resultaat van de controles.

Vier bestuurders van fietsen werden aangehouden voor heling, omdat zij op een gestolen fiets reden. Een 35-jarige man uit Groningen stond gesignaleerd, omdat hij zich niet aan de schorsende voorwaarden van justitie had gehouden. Hij werd ingesloten en overgedragen aan justitie.

Bekeuringen
Verder nam de politie 14 blaastesten van bestuurders af. Bij deze controles bleek geen enkele bestuurder onder invloed. Ook hadden diverse personen boetes en vonnissen openstaan. De meeste openstaande boetes werden geïnd. Drie mannen kregen een bekeuring voor het veroorzaken van overlast op straat. Ook werden er 18 bekeuringen uitgedeeld aan (snor)fietsers, omdat zij reden zonder verlichting.

Drugs
Daarnaast werd een 20-jarige man zonder vaste woonplaats gecontroleerd in de Nachtegaalstraat in Groningen. Bij de man, een bekende van de politie, werden 20 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en heroïne aangetroffen. De verdachte werd aangehouden. De harddrugs werden in beslag genomen. Ten slotte rolde de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij in een woning aan de Zaagmuldersweg in Groningen op. Op de zolderverdieping werd een werkende kwekerij met 1260 hennepstekjes en toebehoren aangetroffen. De kwekerij werd opgeruimd. De bewoner, een 49-jarige man, wordt gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Politie Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *