Portretten nieuwe koning van leerlingen De Hoeksteen

portretten nieuwe koning-2305Vandaag woensdag 24 april 2013, ontving wethouder Cultuur Dig Istha de leerlingen van groep 5/6 en 7b van basisschool De Hoeksteen uit Vinkhuizen  in het Stadhuis van Groningen. De leerlingen van deze groepen maakten portretten van onze aanstaande koning Willem Alexander. Op verzoek van de wethouder is van deze tekeningen een kleine tentoonstelling gemaakt die voor één dag te zien is in het Atrium van het Stadhuis. De volgende dag, donderdag 25 april, verhuizen de tekeningen naar de etalage van het Gemeentelijk Informatiecentrum aan de Kreupelstraat 1. De tekeningen zijn daar van 25 april tot en met 5 mei voor alle Stadjers te zien.

Na de opening kregen de leerlingen een korte rondleiding door het Stadhuis. Hierbij is o.a. stilgestaan bij de in het stadhuis aanwezige portretten van oud-staatshoofden en oud-burgemeesters.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De tekeningen zijn gemaakt in opdracht van OOG TV. Op de redactie van de omroep waren de vragen van de PvdA binnengekomen waarbij men het voorstel lanceerde om kunstenaars uit de provincie een nieuw staatsieportret van Willem Alexander te laten maken. OOG TV pakte dit op geheel eigen wijze op en liet leerlingen van De Hoeksteen portretten maken.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *