Première International Student Guide to Groningen

Int student guide to Gron-4627In opdracht van de gemeente Groningen, RUG en Hanzehogeschool heeft student-ondernemer Maurits van der Boon een tiendelige online serie gemaakt voor de aankomende internationale student: de International Student Guide to Groningen.

Donderdagavond  6 juni 2013 vond bij ForumImages aan het Hereplein de première van de serie plaats.

Jaarlijks ontvangt Groningen duizenden nieuwe internationale studenten. Maar wat maakt Groningen zo’n bijzondere studentenstad? En wat weten de internationale studenten eigenlijk als ze er eenmaal zijn?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vierdejaarsstudent Maurits van der Boon van de Minerva Academie voor Popcultuur van de Hanzehogeschool Groningen denkt dat de aspirant-studenten beter voorbereid kunnen worden op hun leven in Groningen. Daarom heeft hij een tiendelige serie van korte video’s gemaakt voor de oriënterende internationale student. Welke studie kies ik? Waar ga ik wonen? Hoe maak ik vrienden? En wat is er naast studeren te doen? Deze serie haalt de twijfelende toekomstige student over om naar Groningen te komen. Het is een frisse kijk in de keuken van de meest bruisende studentenstad van Nederland. Gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen ondersteunen dit initiatief.

Vanaf vrijdag zijn de filmpjes voor iedereen te bekijken op de websites en via social media van RUG, Hanzehogeschool Groningen, www.cityoftalent.nl en www.groningenlife.nl.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.