Provincie krijgt 15 miljoen uit Nationaal Programma Groningen

De provincie Groningen krijgt vijftien miljoen euro vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG) voor projecten op het gebied van duurzaamheid, zorg en erfgoed, die op korte termijn van start kunnen gaan. Ook de aardbevingsgemeenten ontvangen dit bedrag, bedoeld voor bijvoorbeeld stads- of dorpsvernieuwingsprojecten.

De Provincie heeft vandaag met minister Wiebes een document ondertekend over het NPG. Verder zijn er afspraken gemaakt met minister Ollongren over de aanpak van bijna 1600 huizen. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Geldbedragen
In totaal is er door het kabinet ruim een miljard euro uitgetrokken voor het NPG, als compensatie voor de aardgasproblematiek in onze provincie. De komende jaren wordt de rest van het geld verdeeld. De nu toegekende bedragen worden genoemd in de bestuursovereenkomst van het NPG, die ook richting geeft aan de verdere organisatie.

Bestuur
Er wordt een bestuur gevormd door onder meer twee gedeputeerden van de provincie, vertegenwoordigers van gemeenten en twee ministers. Commissaris van de Koning René Paas is tot 2020 de tijdelijke voorzitter van het bestuur.

Foto’s & video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek, Video met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *