Raad Groningen zegt nee tegen verhoging gaswinning

De gemeenteraad van Groningen heeft woensdag 12 januari in een extra vergadering unaniem ‘nee’ gezegd tegen het voornemen om dit jaar 7,6 miljard kubieke meter gas te winnen uit het Groninger veld. Dat is twee keer zoveel dan is afgesproken.

Archief video januari 2018

Alle raadsfracties noemen dat “onacceptabel”. Het college van B&W moet van de raad in Den Haag bezwaar maken en daar laten weten desnoods met een rechtszaak het kabinet aan eerder gemaakte afspraken te houden. Mirjam Wijnja, GroenLinks-fractievoorzitter en initiatiefnemer van de motie ‘Groningen zegt nee’ — die door alle fracties werd ingediend – zei: “Het is tijd voor actie, het is tijd voor juridische stappen, we moeten alles uit de kast halen.”

Het is tijd voor respect voor Groningen!
Onder die leus wordt daarom zaterdagavond vanaf 20:00 uur een massale fakkelactie georganiseerd op de Vismarkt in Groningen. Ook digitaal kan er worden meegedaan.

Initiatiefnemers zijn de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman. Zij zullen samen met een grote groep medestanders de actie organiseren.

Foto’s & video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *