Rehwinkel voorstander van regulering wietteelt

Ambtsbezoek CvdK-3028Burgemeester Peter Rehwinkel staat positief tegenover de regulering van wietteelt. Daarmee kan de kwaliteit van de verkochte wiet in coffeeshops worden bewaakt. Hij volgt daarom met belangstelling de initiatieven in andere gemeenten om te komen tot regulering van ‘de achterdeur’ van coffeeshops. Dat antwoordt de burgemeester op vragen van GroenLinks.

Minister Opstelten verzet zich echter tegen initiatieven van gemeenten om de wietteelt te reguleren. Daardoor is een experiment van de gemeente Utrecht met een ‘sociaal clubmodel’ nog niet van de grond gekomen. In dit model is er een gesloten keten van teelt en gebruik, waarbij volwassen, recreatieve gebruikers cannabis kunnen kweken voor eigen gebruik.

Wiet-pas-bus-1091Burgemeester Rehwinkel wil in goed overleg blijven met andere gemeenten die wietteelt willen reguleren. Zo gaan Groningen en Utrecht een bijeenkomst beleggen met Rotterdam, Leeuwarden, Nijmegen, Eindhoven en Tilburg om te praten over een gezamenlijk initiatief.

Bron: Gemeente Groningen
Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Rehwinkel voorstander van regulering wietteelt

  1. elles groot schreef:

    duidelijk geschreven artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *