Remco Rolvink en Elisabeth Keller winnaar architectenprijs Suikerunieterrein

Groningen geeft  traditie getrouw jonge architecten en stedenbouwers een kans om hun vakmanschap en creativiteit in de praktijk toe te passen liet wethouder Roeland van der Schaaf  weten tijdens de opening van de expositie Europan . Het is prachtig dat we weer mee konden doen en zeker met de locatie  van de Suikerfabriek aan het Hoendiep.

suikerfabriek-35_6_7

De opdracht was dan ook om na te denken over mogelijkheden tot revitaliseren én over de verbinding met het Suikerunie-terrein. Een opdracht die niet gericht is op traditionele woningbouw, maar meer op stedelijke transformatie.
Meer foto’s FocusGroningen: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

De winnaars, Elisabeth Keller en Remco Rolvink, koppelen in hun inzending Prelude natuurlijke processen aan hoogwaardige industrie: van ‘miscanthus’ Olifantengras tot beton. (klik hier voor meer informatie) Zij maken van de locatie aan het Hoendiep een aantrekkelijke plek waar ook de aanwezige bedrijven profijt van hebben. En bovendien vormt de entree voor voetgangers en fietsers een mooie entree naar het  terrein van de Suikerfabriek.

Op deze expositie zien we zeven deelnemers aan de prijsvraag Europan, die door de internationaal samengestelde jury werden genomineerd voor de Groninger locatie Hoendiep,  jonge architecten/stedenbouwers uit onder meer Griekenland, Frankrijk, Bosnië Herzegovina, Malta, Nederland en België.

De tweede prijs ging naar Ton van Beek uit Nederland en Pieter Delacourt uit België  met hun inzending uploading city.

Europan wordt om de twee jaar georganiseerd. Aan editie twaalf deden eenenvijftig locaties mee, verspreid over zestien landen en is te zien bij het gebouw van de gemeente Groningen voorheen ROEZ.

Foto’s: FocusGroningen en Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *