Renovatie Kardinge officiëel van start

groningen-lewenborg-kardinge-start renovatie-12Sportcentrum Kardinge gaat renoveren. Wethouder Dig Istha onthulde vanmiddag het bord en werd er bij deze start uiteraard getoost. Het wordt mogelijk het grootste en het duurzaamste sportcentrum van Nederland, laat de wethouder weten. Met betrekking tot de duurzaamheid, waar zeker € 300.000,00 euro per jaar minder aan wordt uitgegeven verwijst de wethouder naar de maatregelen die vallen onder zijn collega, Jan Seton.

De warmtekrachtkoppeling van Kardinge is aan vervanging toe. Door deze installatie in te ruilen voor warmtepompen en een energietoren ontstaat een besparing van 400.000 m3 gas per jaar. Om de CO²-uitstoot van het sportcentrum te halveren, gaat het sportcentrum gebruik maken van o.a. LED-verlichting rondom de 400-meterbaan, windturbines en het gebruik van een warmteterugwininstallatie en een biomassa-installatie. Bovendien worden er, over een oppervlakte van 1500 m², zonnepanelen geplaatst.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Uitbreiding en modernisering
Het vernieuwen van de entreehal en de balie maken onderdeel uit van het renovatieplan ‘Sportcentrum Kardinge: duurzaam bewegen’. Daarnaast worden de buitentennisbanen en de squashbanen uitgebreid en gemoderniseerd in samenwerking met een publieke partner.

Jaarlijks bezoeken meer dan een half miljoen mensen dit mooie sportcentrum. Eind 2014 is de planning dat alle bouwactiviteiten afgerond moeten zijn.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.