Riskante darmbacterie geconstateerd in UMCG

In de afgelopen twee weken is in het UMCG bij diverse patiënten op verschillende verpleegafdelingen en één IC-locatie VRE geconstateerd. In totaal gaan het nu om 27 patiënten. Sinds de eerste besmetting is geconstateerd, zijn andere patiënten die met de patiënten met VRE in contact zijn geweest, of door dezelfde zorgverleners behandeld werden, gescreend. Ook op dit moment worden patiënten op diverse afdelingen gescreend.

Capaciteitskrapte
We doen er alles aan om verdere verspreiding van de bacterie te voorkomen. Op de betrokken verpleegafdelingen worden veel patiënten in isolatie verpleegd en gelden gedeeltelijke opnamestops. Ook worden de patiënten die na screening niet meer VRE-verdacht zijn in sommige gevallen naar andere afdelingen overgeplaatst. Daarnaast worden veel patiënten gescreend. Dit alles vergt de nodige extra inspanningen van betrokken zorgverleners. Ook zijn daardoor niet alle bedden op verpleegafdelingen te gebruiken.

Opnamebeperking
Hierdoor is het ook in de komende week in het gehele UMCG (met uitzondering van UCP en Kindergeneeskunde) lastiger om patiënten op te nemen. Het UMCG kent daarom een tijdelijke opnamebeperking. Patiënten die noodzakelijke, academische zorg nodig hebben kunnen uiteraard altijd terecht in het UMCG. Er geldt geen restrictie voor de Spoed Eisende Hulp.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *