Robben ambassadeur Swim Challenge

Swim Challenge '15

Aankomst zwemmers in de Oosterhaven

Wereldster als ambassadeur
De stichting Groningen Swim Challenge heeft voetbalicoon Arjen Robben aan zich gebonden als ambassadeur. Met behulp van de Bayern München ster hoopt de stichting onder andere op nog meer aandacht voor de nieuwe activiteiten van deze zomer. 

Op zaterdag 27 augustus vindt namelijk voor de derde keer de Groningen Swim Challenge plaats. Hierbij zwemmen teams van vijf zwemmers van Zoutkamp naar de Oosterhaven in Groningen. Een zware zwemtocht door het Reitdiep van ruim 33 kilometer. Iedere zwemmer haalt hierbij onder het motto “Zwem kanker de wereld uit!” geld op voor kankeronderzoek. Bij de vorige edities werd ruim 75.000 euro bij elkaar gezwommen. Een ster als Arjen Robben heeft nauwelijks introductie nodig. Door velen wordt hij gezien als de enige Nederlandse voetballer die momenteel daadwerkelijk van wereldniveau is. Zijn erelijst spreekt voor zich.

Hij werd in vier verschillende competities kampioen, scoorde de winnende goal in de Champions League finale, behaalde de tweede en derde plaats van de wereld met Oranje en kreeg tal van individuele onderscheidingen waaronder Sportman van het Jaar (2014).

Een ambassadeur met een mondiale uitstraling, maar met een hart dat klopt voor Groningen. Een evenement als de Swim Challenge, waarbij door de hele provincie wordt gesport voor een goed doel, kon daarom al snel rekenen op de steun van de vleugelflitser uit Bedum!

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *