Rogers Kibet winnaar van de 34e editie 4 Mijl van Groningen

Groningen in beweging
Groningen weer in beweging tijdens de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen. Een loopevenement met prachtige weersomstandigheden en waar de speaker de deelnemers bij de finish opriep de handen hoog te houden voor het ontvangen van een daverend applaus. Sommige deelnemers hadden het even zwaar na het passeren van de finish.

Onder toeziend oog van de Groninger burgemeester Koen Schuiling en de Groninger wethouder Inge Jongman, passeerden ruim 13.000 sportievelingen de finish en waren de 4 Engelse Mijlen (6,437 km) vanuit Haren afgelegd.

De Oegandees Rogers Kibet won de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen in een tijd van 17.27. Het parcoursrecord van 17.06 kwam niet in gevaar. Tweede werd de Keniaan Jamal Kiprono in 17.33. Bij de vrouwen maakte, zoals verwacht, Eva Cherono haar favorietenrol waar in 19.17. Een wereldtijd en slecht drie seconden boven het wereldrecord. De Keniaanse Tabitha Giochia (19.49) werd tweede. Beste Nederlandse was Maureen Koster; zij werd vierde in 21.03.

Het goede doel
Het goede doel dit jaar is Stichting Quiet Groningen. Deze stichting zet zich in voor het verzachten van stille armoede. Marianne Timmer, Arjan Robben, Bas Roorda en Ben Woldring waren een aantal bekenden die meeliepen aan de Charity Run om geld op te halen voor Quiet Groningen. Pim Loef en Marian Moesker van Quiet Groningen mochten een cheque van 41.000 euro in ontvangst nemen.

Kortom, Groningen na een jaar weer in beweging vanwege corona en een compliment voor de organisatie die in korte tijd de loop moest organiseren.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *