Roon Staal repeteert in Vladivostok voor Groninger tour

roon staal-1Van 6 t/m 27 Oktober toert de 33-jarige zanger en songwriter
Roon Staal met zijn bandleden uit Vladivostok door Noord-Nederland.Staal, zelf achter de piano, speelt en zingt werken van zijn oom Ede Staal en andere bekende covers.
In zijn repertoire wordt hij begeleid door violiste Alina Deka en gitarist Alexander Polishuk, beiden afkomstig uit Rusland.
Onlangs waren zij gezamenlijk te gast in de Philharmonic Hall, in de stad Vladivostok in de Aziatisch-Russische provincie Primorye! Na een eerder soloconcert aldaar in 2011 was het tweede concert dermate succesvol, dat Staal en zijn ensemble er een derde concert gaan geven op Valentijnsdag, 14 februari 2014.

Op dit moment repeteert Roon Staal met violiste Alina Deka en gitarist Aleksei Velanski in de Russisch-Aziatische havenstad Vladivostok voor zijn tour door de provincie Groningen in het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013.


De oomzegger van Ede doet vanaf 6 t/m 27 oktober zes plaatsen aan:

Marum (RomaanseKerk), Delfzijl (De Molenberg), Warffum (Witte Kerkje van Breede),Winschoten (De Tramwerkplaats), Bourtange (Vesting) en Groningen (Der Aa-theater).

De betrekkingen tussen Nederland en Rusland kennen een rijke en eeuwenoude historie. Het verblijf van tsaar Peter de Grootte aan Nederland aan het einde van de 17de eeuw bracht een aanzienlijke invloed van de Nederlandse cultuur en samenleving op de ontwikkeling van Rusland destijds waarbij handel en innovatie centraal stonden: tijdens de tour van Roon staat de muziek centraal waaronder Roon’s hit Help Me Through The Night (geschreven door Ede) met ditmaal Russische begeleiding van viool en gitaar. Daarnaast presenteert Roon, die onlangs nog de rol van de Groningse singer-songwriter Peter Koot in de musical Petticoat vertolkte, zijn nieuwe album welke hij afgelopen zomer met zijn band in Vladivostok heeft opgenomen

Voordat Roon met zijn band op 1 Oktober naar Nederland terug vliegt verzorgt hij daar nog drie optredens met zijn band ter voorbereiding op de tour in Groningen. Kaarten voor de Oktober tour kunnen nu worden gereserveerd via http://www.roonstaal.com/ en http://www.vanplan.nl/. Ook telefonisch kunnen ze worden besteld via 06-84318896.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *