Rottummeroog middels expositie in Groningse binnenstad

_MG_0123Cunera van Selm presenteerde op 16 juni de opening van de expositie Werelderfgoed Waddenzee in beeld – Rottumeroog die officieel geopend werd door gedeputeerde Henk Staghouwer. De opening vond plaats in de stationshal van het hoofdstation. Naast de gedeputeerde waren Ineke van Gent, regiodirecteur NS Noordoost, Aart Aarsbergen, hoofdredacteur National Geographic, wethouder Mattias Gijsbertsen, Rieks van der Wal, districtshoofs Staatbosbeheer  Groningenen en boswachter Jaap Koosterhuis aanwezig.

Jasper Doest_MG_0173 maakte in samenwerking met Staatsbosbeheer, voor National Geographic een reportage op het onbewoonde eiland Rottumeroog. Een onbewoond eiland ingeklemd tussen het drukke Duitse Waddeneiland Borkum, de industriële Eemshaven en een windmolenpark.

Het eiland is namelijk niet zomaar toegankelijk. Slechts enkelen is het gegund dit natuurschoon te mogen bewonderen. De natuurfotograaf mocht zo’n vijftig dagen op het eiland fotograferen en kon zo alle vier seizoenen in beeld brengen en het resultaat van grote schoonheid. Zijn reportage in beeld en woord staat in het juninummer van National Geographic Magazine, een nummer die dat u zeker niet mag missen.

_MG_0187Dichter Gritter eindigde de bijeenkomst met een bijzonder gedicht over de wadden.

De expositie is te zien op het voorplein van station Groningen waar een aantal kubussen, van met daarin de foto’s, opgesteld staan. Daarnaast hangen er foto’s in de etalages van ondernemers in de binnenstad. Langs deze etalages is een wandelroute uitgestippeld die verkrijgbaar is bij de VVV en op het station.

De expositie in de binnenstad is nog tot en met 27 juli te zien.

 

_MG_0190

Foto’s: FocusGroningen

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.