Roze Zaterdag keert in 2024 terug naar Groningen!

Roze Zaterdag 2024 wordt in de gemeente Groningen gehouden op zaterdag 22 juni. Wethouder diversiteit Manouska Molema van de gemeente Groningen ontvangt officieel de sleutel op donderdag 22 juni om 12:00 uur op het Stadhuis. Het evenement richt zich op de emancipatie van LHBTI+’ers. ‘’Roze Zaterdag is de oudste pride van Nederland, het heeft daarmee een heel belangrijke historische waarde’ aldus voorzitter Mark Gils van het COC Groningen & Drenthe. In 2011 vond de Roze Zaterdag voor het laatst plaats in Groningen en trok het rond de 15.000 bezoekers vanuit het hele land”.

Het evenement Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement is ooit begonnen als een demonstratie en biedt hedendaags onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit.

De sleutel is officieel het afgelopen weekend overgedragen aan het bestuur van stichting Roze Zaterdag Groningen door Stichting Roze Zaterdag Goes, de stad waar de Roze Zaterdag 17 juni jl. plaatsvond. Nu gaat de sleutel dus richting het Stadhuis waar het een mooie plek krijgt. Het evenement is op initiatief van het COC Groningen & Drenthe en Pride Groningen wederom naar Groningen gehaald, dit met ondersteuning vanuit de Provincie en Gemeente Groningen.

Foto’s: Geert van Duinen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *