RUG wil ook online colleges geven

toren academiegebouw RUG-0018MOOC wordt het genoemd, massive open online course. Gratis en voor iedereen toegankelijk. De UvA is deze week z’n eerste online college communicatiewetenschappen begonnen, een online cursus van acht hoorcolleges, compleet met huiswerk, een examen en een certificaat. In Groningen wordt nu een plan gelanceerd voor distance-learning en MOOC’s aan de RUG.

Hier moeten de mogelijkheden nog worden bekeken. Het universiteitsbestuur heeft inmiddels een werkgroep in het leven geroepen die de opdracht heeft de verschillende opties te inventariseren. Daarnaast wordt nog onderzocht of de universiteit wel de benodigde apparatuur heeft om de online colleges mogelijk te maken.

‘We hebben drie doelstellingen. Geld verdienen, het inzetten van de online colleges als marketing tool en internationalisering’, zei rector magnificus Elmer Sterken donderdag in de universiteitsraad. De RUG ziet de online colleges vooral als mogelijkheid om extra studenten te bereiken die niet van plan zijn om naar Groningen te komen, en op die manier meer inkomsten te genereren. Distance-learning is niet gratis, in de plannen van de RUG. Daarnaast zijn video-colleges volgens het universiteitsbestuur mooie ‘teasers’ voor internationale studenten die er wél over denken naar Groningen te gaan.

Bron: UK Groningen
Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wetenschap met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *