Ruim 300.000 euro en acht aanhoudingen bij hennepactie

hennepteelt peizerweg-6873De politie heeft vandaag acht verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt, -handel en/of witwassen. De aanhoudingen zijn verricht in twee afzonderlijke onderzoeken.

16 locaties
Er is op 16 locaties een zoeking gedaan. Dat heeft geleid tot het in beslag nemen van een grote som geld, meerdere auto’s, administratie, computerapparatuur en waardevolle goederen. Daarnaast zijn er meerdere vuur- en slagwapens gevonden en in beslag genomen.

hennepteelt peizerweg-6876Facilitator leidt naar hennephandel
De politie startte een onderzoek naar aanleiding van informatie dat er in een loods aan Het Aanleg in Winsum mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. In het onderzoek is niet alleen aandacht besteed aan de kwekerij zelf, maar vooral ook aan de mensen er omheen die het meeste geld verdienen. Dat leidde vandaag tot vijf aanhoudingen op of bij het woonwagenkamp aan De Kring in Groningen (vier mannen van 20, 24, 30 en 32 jaar en een 29-jarige vrouw) en de aanhouding van de 45-jarige eigenaar van de bewuste loods in Winsum. Deze laatste wordt gezien als facilitator. Hij is eigenaar van het pand en daardoor medeverantwoordelijk voor wat er in het pand gebeurt.

Misdaad mag niet lonen
In het kader van het onderzoek zijn op 13 locaties zoekingen gehouden. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een geldhond en een flexibel searchteam van defensie. Het onderzoek heeft geleid tot het in beslag nemen van bijna 3 ton aan contact geld. Daarnaast is beslag gelegd op negen vuurwapens, een stroomstootwapen en vier slagwapens. Ook zijn zeven auto’s, een scooter, een motor, een aanhangwagen, twee flatscreens en sieraden in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

Beslag op woning
De politie heeft aan de Peizerweg in Groningen een inval gedaan in een woning. Daar stonden in een schuur zo’n 3000 stekjes en 80 moederplanten. Een 33-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Groningen zijn aangehouden. Bij de politie was informatie binnen gekomen over de hennepkwekerij. Hoewel het pand tegenover het woonwagenkamp staat, gaat de politie op dit moment uit van twee afzonderlijke onderzoeken. Behalve een inval in de woning is er ook in de woningen van de verdachte een zoeking gedaan. Daarbij is beslag gelegd op ruim 20.000 euro, een vuurwapen en een stroomstootwapen. Ook is beslag gelegd op een woning.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *