Rumbling Earth Festival is terug

MOST S LUUSTERN, KON MINDER! WAT?

Muziek maken op straat zonder vergunning. Het Rumbling Earth Festival maakt dit mogelijk op verschillende plekken in de binnenstad van Groningen. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2017 presenteert dit gratis festival allerlei muzikale acts en aan muziek gerelateerde activiteiten.

Het Rumbling Earth Festival trapt op vrijdagavond om 17:00 af in Machinefabriek RAW. Op het programma staan talks door onder andere muziekjournalist Peter van der Heide, een expositie van het Poparchief Groningen, een korte film met live begeleiding door Kinetophone, popbingo en optredens van onder meer de nieuw verkozen stadsmuzikant Joost Dijkema.

Op de zaterdagmiddag is de binnenstad het podium. Ruim 25 acts zullen akoestisch of licht versterkt de Groningse klinkers laten klinken op verschillende locaties, waaronder de Vismarkt, Poelestraat, Herestraat en de Kromme Elleboog. Er zijn optredens van onder andere Ten Years Today, Mc Scallywag, The Shitfaced Mermaids, My Dearest Dear, Kira en Lou Leeuw. Ook zullen de Groningse Spokerijders hun muzikale woordkunsten ten gehore brengen. Daarnaast kan iedereen meedoen aan het open podium door van tevoren via de website het aanmeldformulier in te vullen (www.rumblingearth.nl). Het festival wordt afgesloten met een afterparty in Nachtcafé Warhol met optredens van De Kat, A Fugitive en G Voz.

Foto: Jaukje van Wonderen

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *