SC Heerenveen vergroot zorgen FC Groningen

FC_GroningenFC Groningen kan een plaats bij de top-7 van de eredivisie wel vergeten na de 3-1 nederlaag in de noordelijke derby bij SC Heerenveen. Een andere conclusie kan zijn dat de Groningers tekort schieten om zich een subtopper te mogen noemen. Dat is een harde vaststelling die na de winterstop als een mokerslag aankomt.

Het leek namelijk zo mooi aan het begin van dit kalenderjaar. De nieuwelingen Rusnak en Tibbling werden als helden onthaald en maakten hun reputatie waar met prachtige wedstrijden. Met name de jonge Tibbling ontpopte zich als een smaakmaker maar zondagmiddag was daar weinig meer van over. Hij werd terecht gewisseld in de tweede helft.

De hamvraag is natuurlijk waar de slechte prestatiereeks van dit jaar vandaan komt. We hebben het al vaker geschreven: het gemis van een balvaste spits maakt het hele elftal zwak. Ga maar na: Michael de Leeuw is beter met een aanspeelpunt in het centrum van de aanval, Mahi kan die spitspositie niet goed invullen en ook Chery weet niet waar hij met zijn steekpassjes heen moet.

Een gevolg van dit alles is dat achteraf gezegd kan worden dat FC Groningen in de winterstop weliswaar goed heeft ingekocht, maar dat de aankoop van een sterke spits toch de voorkeur had verdiend. Het eeuwige vertrouwen in Danny Hoesen lijkt trainer Erwin van de Looi nu ook op te breken. Hij heeft hem veel te lang de hand boven het hoofd gehouden, terwijl de speler het vertrouwen nooit heeft terugbetaald.

De beide nieuwelingen hebben het elftal niet naar een hoger niveau getild. Ze waren de gewenste kwaliteitsinjecties maar Rusnak kwam er in Heerenveen niet aan te pas en Tibbling gaf niet alleen slechte passes maar slaagde er ook niet in om de bal te veroveren. Maar zoals gezegd mist de ploeg toch vooral een balvaste speler in de voorhoede.

De Trots van het Noorden heeft slechts zeven van de 24 competitiewedstrijden kunnen winnen en dat is veel te weinig voor een ploeg die de ambities heeft om in het linker rijtje van de stand te spelen. Het enige waar de Groningers zich aan kunnen vasthouden is succes in de beker. Op 8 april komt Excelsior op bezoek voor de halve finale en in eigen huis moet het zeker lukken om de finale te halen in de Kuip. Als zelfs dat niet wordt gerealiseerd, kan zo langzamerhand gesproken worden van een teleurstellend seizoen.

Voetbalanalyse van Mistersnooker
(volg mistersnooker ook op twitter)

Dit bericht is geplaatst in FC Groningen, Nieuws, Sport met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *