Schaapscheerdag op zaterdag 3 juni

Stadsschapen geschoren en wolmarkt in Noorderplantsoen

De stadskudde van 300 Schoonebeekers en Veluwse Heideschapen wordt zaterdag 3 juni geschoren van 9.30 tot 16.00 uur tijdens de Schaapscheerdag in het Noorderplantsoen. Dit vindt plaats op het hondenveld aan de kant van de Oranjesingel. 

De stadsschapen worden geschoren met een scheermachine. Van 9.30 tot 16.00 uur is er een wolmarkt met wol- en textielproducten en schapenkaas. Verder is op de wolmarkt alles te vinden het voor spinnen en kaarden van wol, zijn er workshops vilten en spinnen en is er muziek.

Tegen een gift worden de vachten van de stadskudde-schapen verkocht. De opbrengst gaat naar ‘De Nacht van de Vluchteling’. Bezoekers die hun eigen breipennen meenemen, kunnen meebreien met de actie ‘Gas, we breien er een einde aan’ van Agnes Bakker en Milieudefensie.

De gemeente Groningen maakt al tien jaar gebruik van de schapen als groen alternatief voor de traditionele maaier. De dieren verbruiken geen brandstof, vormen een aantrekkelijke aanblik, ze bewerken met hun hoeven de bodem en verspreiden met hun vacht zaden door de hele stad. Dat is goed voor de biodiversiteit in de gemeente. De stadskudde graast van april tot en met september in de stad.

Foto: Gemeente Groningen 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *