Scheepvaartmuseum trekt meer bezoekers

naamloos-1462

Scheepvaartmuseum Groningen.

Het Noordelijk Scheepvaarmuseum kan terugkijken op een mooi jaar. In 2012 zijn de bezoekersaantallen met 27% gestegen ten opzichte van 2011. In totaal hebben 28.066 bezoekers de weg naar het museum gevonden.

Zeer succesvolle tentoonstelling
De verklaring voor deze grote toename is aan drie oorzaken toe te schrijven. Ten eerste is de tentoonstelling “Nederlanders op de Titanic”, die nog loopt t/m 10 februari 2013, zeer goed bezocht. Rondom de tentoonstelling zijn veel drukbezochte activiteiten georganiseerd, zoals kinderworkshops en educatieve programma’s. Uit de publieksenquête rond deze expositie blijkt ook, dat de tentoonstelling erg gewaardeerd wordt door het publiek en vaak wordt aangeprezen bij vrienden en familie.

Massale toeloop tijdens WinterWelVaart
Ten tweede is WinterWelVaart in december zeer goed bezocht geweest, in ons museum en op de buitenlocaties. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een van de organisatoren van dit winterse festival.

Extra activiteiten
De derde verklaring voor deze enorme toename in de bezoekersaantallen is de toename van extra activiteiten in het museum en met haar museumschip Emma. Naast de vaste collectie en de wisselende exposities, heeft het museum vorig jaar met veel succes deelgenomen aan extra activiteiten zoals de Kunstroute in het A-Kwartier en de Dag van de Groninger Geschiedenis.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *