Schuur volledig uitgebrand in Noorderhoogebrug | Update

groningen-noorderhoogebrug-groningerweg-brand-4

Zaterdagavond even na zeven uur werd het Groninger brandweerkorps gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Groningerweg. Al snel werd het duidelijk dat het om een uitslaande brand ging waarna werd opgeschaald om meer zo meer brandweermensen en voertuigen ter plaatse te krijgen.  
De brand woedde in een schuur van 25 bij 10 meter, die ingesloten stond tussen twee andere schuren. Deze beide schuren liepen door de snelle inzet slechts rook en waterschade op, de schuur waar de brand in ontstond is volledig uitgebrand. Het dak bestond uit asbesthoudende platen. Dit materiaal is door de brand in de tuinen en op de erven van de naastgelegen woningen terecht gekomen. Een gespecialiseerd bedrijf zal de asbestdeeltjes opruimen.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan, de politie gaat hier een onderzoek naar instellen. Omdat er in het begin te weinig watercapaciteit was is het schuimblusvoertuig een tijd ingezet als watertransporteur. Uiteindelijk is het gealarmeerde groot watertransport niet ingezet.

Foto’s: Groningsnieuws

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *