Selwerderhof neemt bijzondere wensboom in gebruik

nederland 2015, groningen, selwerd, selwerderhof,  gedenk- of onthulling herdenkingsobject.

Vandaag is op het Selwerderhof een gedenk- of herdenkingsobject onthult door de Groninger wethouder Joost van Keulen. Een kunstwerk op initiatief van de medewerkers van de begraafplaats. Zij ontdekten dat bezoekers een plek zochten om even stil te staan bij hen die er niet meer zijn. Vanaf vandaag voldoet de begraafplaats aan een al lang gekoesterde wens; een herdenkingsplek. Bij het object een lessenaar, met daarin schrijfgerei en linten waarop bezoekers hun herinneringen en gedachten achter kunnen laten om deze vervolgens in het kunstwerk te hangen.  Alle foto’s van de onthulling: klik hier

Het kunstobject is van Jimi Kleinbruinink. Hij is in 2013 afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen. Een kunstenaar die objecten en sculpturen maakt die verwijzen naar stedenbouw en architectuur. Het herdenkingsobject met het organische lijnenspel en de kleurrijke huisjes is een uitnodigend kunstwerk, waarin een bericht voor een dierbare kan worden achtergelaten.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Selwerderhof neemt bijzondere wensboom in gebruik

  1. Steven Smits schreef:

    Na afloop van deze ceremonie was er gelegenheid koffie te drinken (+gebakje) in het theehuis (aangeboden door de gemeente), op nog geen 200 meter van dit monument.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *