Sint Pannenkoek in de Wolkenfabriek

2015_Sint-Pannekoek-10De Wolkenfabriek was voor één dag een panenkoekenfabriek. Bijna 400 mensen hebben Sint Pannenkoek gevierd, en er zijn héél veel pannenkoeken gebakken. Het rook heerlijk, en de bezoekers hadden het naar hun zin. Bas Deelman, de kleinzoon van Jan Kruis, onthulde de prent die bij de legende van Sint Pannekoek hoort, en Jan Kruis deed in een videoboodschap zelf uit de doeken hoe de legende is ontstaan.

2015_Sint-Pannekoek-12Er was in de Wolkenfabriek voor elk wat wils, kinderen hebben naar hartenlust gesprongen op het springkussen en de speurtocht was een groot succes. Er was live-muziek van MyDearestDear en poëzie met stadsdichter Kasper Peters. De speciale pannenkoekenquiz is door veel teams gemaakt, en gewonnen door Team Ster.

Met de loterij is geld opgehaald voor Stichting Jarige Job. Deze stichting maakt het mogelijk dat kinderen die opgroeien in armoede en hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege geldgebrek toch een hele feestelijke dag kunnen beleven met alles er op en er aan.

De kachel knisperde, er was vrolijke en bontgekleurde versiering, de mensen waren opgewekt en er waren heerlijke pannenkoeken. Ondanks de storm was het een behaaglijke dag. Volgend jaar maken we er een nog groter feest van.

Foto’s: André van der Meulen

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.