Slaapzakken voor Lesbos

vluchtelingenSlaapzak doneren?
Machteloos kijken we al maandenlang naar beelden van vluchtelingen die per boot proberen Europa te bereiken. De mensen die de overtocht overleven, wacht vooralsnog chaos. Voor ons, een groepje vrienden en familie, reden om in actie te komen.

Omdat wij de politieke besluitvorming helaas niet kunnen bespoedigen of beïnvloeden, zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om toch iets concreets bij te kunnen dragen. Via een direct contactpersoon uit Lesbos, een Griekse vrouw die vrijwillig vluchtelingen helpt in Molyvos – de plek waar alle vluchtelingen aankomen- vernamen wij dat slaapzakken op dit moment de hoogste prioriteit hebben. Momenteel slapen duizenden mannen, vrouwen en kinderen op straat, idealiter bieden we dan ook zoveel mogelijk mensen warmte, nog voor de herfst aanvangt.

Inleveradressen in Groningen:

GroenLinks Groningen Stad
Coehoornsingel 87

PvdA Groningen
Haddingestraat 10

Ons doel is dus helder: 10.000 slaapzakken verzamelen binnen drie weken!

We zijn overdonderd door de diverse particulieren en instanties die hun hulp al hebben aangeboden in de vorm van slaapzakken, maar ook door het bieden van opslagruimte en verzamelpunten.
De infrastructuur staat, maar nu hebben we 10.000 slaapzakken nodig. En om dat doel te halen, kunnen we alle hulp gebruiken.

Foto: Slaapzakkenvoorlesbos.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Slaapzakken voor Lesbos

  1. Jorine schreef:

    Aanstaand weekend tijdens de openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren op het voormalig Suikerunie-terrein is het ook mogelijk je deken / slaapzak te doneren! Mensen komen traditioneel al met dekens films bij ons kijken, dit jaar stimuleren we om de deken achter te laten voor het goede doel.

    Zie ook http://www.zienemaan.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *