Slachtoffers Nederlands-Indië herdacht

steden nederland, groningen, selwerdVandaag, 2  juni, werden op het Selwerderhof bij het Provinciaal Indië-Monument, in bijzijn van de loco-burgemeester Ton Schroor de kransen neergelegd voor de omgekomen 142 Groningse militairen die zijn overleden in het voormalig Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea in de jaren 1945 tot en met 1962, waar totaal 6200 Nederlanders zijn omgekomen.

De herdenkingsrede werd uitgesproken door Martin Wijnen, Brigade-generaal van de 43e Gemechaniseerde Brigade.De commandant van 43 Gemechaniseerde Brigade riep onder andere op om de herinnering aan deze bijzondere en zware periode in de geschiedenis van ons land levend te houden.

Na de één minuut stilte en het Wilhelmus werden er kransen en bloemstukken gelegd namens diverse verschillende organisaties.Het belang van VRIJHEID werd nadrukkelijk beklemtoond.

Generaal Ted Meines besloot de bijeenkomst waarin hij memoreerde aan zijn laatste ontmoeting met prins Bernhard. Zorg voor de Veteranen Ted!

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW). Militairen van 10 Natresbatajon vormden een Erewacht.

De jaarlijkse herdenking wordt georganiseerd door Stichting samenwerkingsverband Verteranen en Postactieve militairen bestaande uit zes provinciale organisaties.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *