Slachtoffer schietincident blijvend verlamd

De 21-jarige man die zondagmorgen ernstig gewond raakte bij een schietincident in Groningen, is vermoedelijk een willekeurig slachtoffer. De politie houdt er rekening mee dat de man zonder noemenswaardige aanleiding betrokken is geraakt bij het incident.
Naar nu blijkt, is de man – een 21 jarige student – blijvend verlamd. 

Het slachtoffer fietste rond 5.00 uur vanuit de binnenstad van Groningen over de Korreweg. Nabij het Bernouilliplein werd hij vermoedelijk opgehouden door een aantal personen. Om onbekende reden werd de 21-jarige man vervolgens beschoten. Meerdere personen vluchtten daarna weg. Het slachtoffer bleef zwaargewond achter.

De politie is direct na het incident met een onderzoek in de omgeving begonnen. Naast sporenonderzoek is met enkele buurtbewoners gesproken. Uit de binnengekomen informatie kwam een bepaalde auto naar voren die mogelijk betrokken was. De bestuurder van die auto (19 jaar) is later die zondagmorgen aangehouden. De politie houdt rekening met meer verdachten.

Opsporing Verzocht
Gisteravond was er aandacht voor het incident in het programma  Opsporing Verzocht.
De politie Noord-Nederland heeft in totaal 14 nieuwe tips binnen. De politie zoekt getuigen van een schietpartij die afgelopen zondagochtend plaatsvond.

Foto’s: Rieks Onijnhausen

Dit bericht is geplaatst in 112 met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *