Snorder aangehouden voor illegaal personenvervoer

De politie heeft zaterdagavond 10 december in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bij een snordersactie een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Tegen de snorder wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft de inspectie een last onder dwangsom opgelegd wat inhoudt dat hij bij een herhaling een bedrag van 10.000 euro moet betalen.

Zowel op basis van informatie uit de taxibranche als op basis van onderzoek op het internet ontstond het beeld dat er mogelijk een snorder actief was. Een snorder is iemand die passagiers vervoert, maar niet over de nodige vergunningen beschikt. Ook beschikt hij niet over een auto met blauwe kentekenplaten.

Geen rijbewijs
Bij de actie werd gebruik gemaakt van een mystery guest. Na de rit is de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek bleek de verdachte bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Nadelen snorder
Een snorder biedt zijn diensten vaak onder de reguliere prijs aan. Dit betekent oneerlijke concurrentie voor legale chauffeurs, maar ook kleven er nadelen voor passagiers aan. Zo is de veiligheid minder gewaarborgd, omdat u niet weet of de chauffeur beschikt over een rijbewijs, u weet niet of de auto gekeurd en verzekerd is en er is geen mogelijkheid om achteraf een klacht in te dienen.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *