Social media duizendpoten in Groningen gezocht

Honderden administratieve duizendpoten in Groningen gezocht

Chatten, social media kanalen beheren en e-mail beantwoorden. Het werk in een contact center is steeds gevarieerder geworden omdat de consument verschillende kanalen gebruikt om met een bedrijf contact op te nemen. Wie een goed beeld wil hebben wat het werk nu precies inhoudt én een administratieve baan zoekt, is van harte welkom tijdens de open contact center middagen op 1 en 2 november. 

Veel werkzoekenden die uit een administratieve baan komen, hebben moeite werk te vinden. Ze zoeken iets soortgelijks terwijl die baan niet meer bestaat. In hun zoektocht slaan ze vacatures in een contact center over omdat ze denken dat het werk zich beperkt tot telefonisch contact. Maar dat is al lang achterhaald. Diezelfde digitalisering waardoor banen zijn verdwenen heeft er namelijk voor gezorgd dat consumenten op allerlei manieren een bedrijf weten te bereiken. Via mail, social media zoals Facebook, de website met assistentie of chat. Dat maakt het werk in een contact center ontzettend gevarieerd en uitermate geschikt voor werkzoekenden met administratieve skills.

WerkinZicht, het samenwerkingsverband van UWV en gemeenten, organiseert op 1 en 2 november van 15:00 – 17:00 open middagen bij het contact center van KANS! aan de Leonard Springerlaan in Groningen.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *