SP en GroenLinks pleiten voor verbod mosquito

Mosquito apparaat-2964Aan de gevel van de vestiging van Bakker Bart in de binnenstad zijn twee mosquito’s gemonteerd.

Wat zijn mosquitos?
De Mosquito is een geluidsapparaat dat tonen uitzendt van een hoge frequentie die vrijwel alleen jongeren tot ongeveer 25 jaar kunnen horen. Over het algemeen worden deze tonen door de mensen die het kunnen horen als vervelend ervaren. Het apparaat wordt in veel Nederlandse plaatsen gebruikt als middel om hangjongeren van bepaalde plaatsen te verjagen. Het blijkt echter ook te werken om duiven te verjagen. En dat is precies wat Bakker Bart wil. Er is geen duif meer in de bakkerij te bekennen. 

SP en GroenLinks
Volgens de SP en GroenLinks kunnen ook sommige ouderen de toon horen en kan blootstelling aan het geluid hoofdpijn en pijnlijke oren veroorzaken. Bovendien beperkt een mosquito de bewegingsvrijheid van mensen, zeggen de partijen. In België is het apparaat dan ook al verboden.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op SP en GroenLinks pleiten voor verbod mosquito

  1. Wij zijn importeur van de Mosquito. Het hier afgebeelde apparaat is in ieder geval geen Mosquito. De geluidsfrequentie van de Mosquito is specifiek afgestemd op (hang)jongeren en is totaal ongeschikt om duiven mee te verjagen. Nog afgezien van de vraag of dat met geluid überhaupt mogelijk is lijkt het ons, dat zo’n systeem in een winkelstraat dan in ieder geval niet voor mensen hoorbaar zou moeten zijn. Dat het hier niet goed gaat betreuren wij. Nog meer, dat onze (product) naam hierbij ten onrechte genoemd wordt.

  2. Ben schreef:

    De kwaliteit van dergelijke dieren- of vogel verjagers is vaak slecht. Duiven kunnen overigens geen ultrasoon geluid horen. Daar waar hun gehoorbereik tot 6000 hertz (6KHz) gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *