SP opent de jacht op graaiers in Groningen

Stripmuseum DonaldDuck-1441De SP-afdeling Groningen vraagt komend weekend aan stadjers wie zij de ‘Grootste Graaier van Groningen’ vinden. Dit doen we naar aanleiding van het rapport dat minister Plasterk openbaar maakte waaruit blijkt dat de topinkomens in de publieke sector in 2011 weer gestegen zijn.

“In Groningen zijn er ook nog steeds een aantal graaiende bestuurders,” aldus SP-afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg. “In een tijd waarin iedereen de broekriem moet aanhalen en op allerlei publieke uitgaven wordt bezuinigd vinden wij dat onacceptabel.” De ‘winnaar’ krijgt na het weekend een snoepgraaimachine als ‘prijs’.

Stadjers kunnen kiezen uit Jos van Aartsen, bestuursvoorzitter van het UMCG (290.990 euro), voorzitter Sibrand Poppema van de Rijksuniversiteit Groningen (238.600 euro) en Corstiaan Bruinsma, bestuursvoorzitter van Stichting Lentis (305.255 euro). Minister Plasterk presenteerde een wet waardoor bestuurders in de (semi)publieke sector niet meer dan 130% van een ministerssalaris verdienen. Brandenbarg: ”Iemand die werkzaam is in de (semi)publieke sector hoort niet meer dan de minister te verdienen. Deze wet is een goede eerste stap.” Plasterks wet geldt echter pas over 4 jaar. “Het zou deze bestuurders sieren als ze per direct hun salaris aanpassen, zodat dat geld vrijkomt voor zorg of onderwijs. Wij roepen ze daartoe op,” aldus Daan Brandenbarg.

De SP zal vrijdag en zaterdag Tussen Beide Markten stadjers vragen hun stem uit te brengen. Ook kan er via de website van SP Groningen digitaal worden gestemd. Volgende week zal de winnaar zijn prijs aangeboden krijgen.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *