SP wil duidelijkheid rol Rehwinkel bij ProjectX

verslag verkenner college groningen-0646De SP wil duidelijkheid over de rol van burgemeester Rehwinkel tijdens de ProjectX rellen in Haren in september.

Volgens de commissie Cohen was Rehwinkel niet behulpzaam. Er zouden bussen van Haren naar Groningen gaan rijden, maar Rehwinkel wilde eerst zekerheid dat er geen reltrappers in die bussen zouden stappen. Dit bleek niet uitvoerbaar.

Klopt het dat burgemeester Rehwinkel geen trek had in het opschalen van de rellen? Dit verhaal doet rondgang in het dorp. We willen weten of dat waar is? we willen weten of dat het verloop van de gebeurtenissen heeft beïnvloed?

Prof. Mr. Dr. J.G. Brouwer zegt in het Dagblad van het Noorden dat de burgemeester van Haren bijtijds had moeten opschalen naar grip 4 en de verantwoordelijkheid overdragen aan het hoofd van de veiligheidsregio, de heer P. Rehwinkel. Vraag: is opschaling naar grip 4 overwogen en zo ja, wat waren de argumenten om dat niet te doen.

Ook vraagt de SP zich af of Rehwinkel, als hoofd van de veiligheidsregio, eerder op de dag van de rellen, proactief hulp heeft aangeboden aan Haren.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *