Spelregels tijdens oud en nieuw

vuurwerk-afstekenOud en Nieuw is een feest voor iedereen. Het is belangrijk dat alle inwoners van Groningen met respect voor elkaar en op een gezellige manier kunnen genieten van de jaarwisseling en de diverse festiviteiten. Daarbij vraagt de gemeente u als inwoner zelf uw verantwoordelijkheid te nemen en gevaarlijke situaties en onnodige schade in uw buurt zo veel mogelijk te voorkomen. 

Gezelligheid en respect staan voorop. Vuurwerkoverlast hoort daar natuurlijk niet bij. Op het moment dat de feestelijkheden worden verstoord of wanneer gevaar of schade dreigt, zal de politie optreden. Ook agressie of geweld tegen politie-, brandweer- of ambulancemedewerkers wordt niet geaccepteerd.

Vreugdevuren
Vreugdevuren zijn in principe niet toegestaan. De politie grijpt in als dergelijke vuren gevaar opleveren voor huizen, gebouwen, mensen en dieren, het verkeer belemmeren of de openbare orde verstoren. Dat geldt ook voor vreugdevuren op asfalt. Houd er rekening mee dat de kosten van de geleden schade verhaald worden op de veroorzaker.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *